Friskis nyhetsbrev

Inspiration, erbjudanden, tips och tricks för dig som kommunicerar Friskis. Här hittar du det senaste materialet från vårt nyhetsbrev. Helt gratis och fritt att använda!

Färdigt paket: En kul medlemsaktivitet

I paketet ingår förslag på spelupplägg, text till hemsidan, tävlingstalong, anslag och bild till infoskärmar. Ni får redigerbara original så ni kan anpassa efter er förenings förutsättningar.

Till Instagram: Fira Bålens dag

I paketet ingår en film och förslag på inläggscopy.

7 tips: Så hittar du innehåll till sociala medier

Det finns alltid något att berätta. Vi har samlat sju tips att använda dig av när idétorkan slår till.

Lyft människorna

Det finns alltid intressanta historier att berätta om människor. Bilder och filmer på människor brukar också få stor spridning. Vilka befinner sig hos er och vad gör de? En nylicensierad funktionär, en medarbetare in action eller glada motionärer på ett pass. Har ni någon i föreningen som trivs framför kameran? Kanske den kan bli er funkisreporter?

Det ni kan bäst

Friskis kärna är träningen och det funkar utmärkt att dela med sig av den även digitalt. Visa övningar och ge tips. Fundera på om ni kan koppla det till något aktuellt. Kanske utepremiären närmar sig? Då kan ni ge löptekniktips och passa på att berätta när och var man kan hänga på passen. Snart jul? Ge tips på träning för att bära tunga julklappssäckar. Vill ni pusha för något särskilt pass? Gör ett nedslag på det passet, gärna med film. Be ledaren berätta kort om passet, filma från passet och ställ några frågor till en motionär efteråt.

Här och nu

Kom ihåg att fotografera när det händer grejer. En utbildning för funktionärerna? Informera om hur det går till att bli funktionär. Är Riksidrottsförbundet på plats för att ta dopingtester? Ett perfekt tillfälle att efteråt berätta om Friskis syn på doping.

Hårdvara

Har en ny maskin kommit till gymmet? Visa hur den används. Ska det målas om i omklädningsrummen? Ta före-, under- och efterbild. Har ni fått in nya snygga ryggsäckar och mössor som säljs i repan? Modevisning! 

Blicka utåt

Vad händer utanför föreningen som ni kan knyta an till? Är det något särskilt på gång i stan? Ett lopp att träna inför? Ett påsklov på intåg eller någon skojig specialdag?

Blicka inåt

Ibland blir man hemmabilnd. Kolla senaste mötesprotokollet, hemsidan, Workplace, eller Friskispressen för att se vad som händer och hämta inspiration.

Tjuvkika

Vad gör de andra Friskisföreningarna och vad lägger de ut? Följ de du tycker gör bra grejer. Vill du härmas? Fråga! Smickrande och kul att få dela med sig.

Vad kan vi mer hjälpa till med?

Nya anslag till lokalen, bilder till era informationsskärmar, en snyggare PowerPoint eller nyhetsbrev till era medlemmar?